Doar circa 5-7% dintre românii care au plecat în străinătate sunt pregătiți să revină în țară

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, luni, într-o discuție online cu cetățenii, la inițiativa Ministerului pentru Dialog Civic, că doar circa 5-7% dintre românii care au plecat în străinătate sunt pregătiți să revină în țară, deși studiile făcute indică o dorință “latentă” de reîntoarcere în proporție foarte mare.

”Apropo de intențiile de revenire, sudiile realizate indică o dorință latentă de reîntoarcere în proporție foarte mare, dar proporția celor care doresc să revină este încă mică. Avem undeva estimat că în jur de 5-7% din cei întrebați sunt pregătiți cu adevărat să facă acest pas și dorim să simplificăm pe cât se poate reîntoarcerea”, a declarat ministrul, citat de news.ro.

Oficialul a arătat că, pentru a facilita întoarcerea românilor în țară, un ghid de reîntoarcere a fost elaborat de Ministerul de Externe în colaborare ministerele de Interne, Educație, Muncă și Sănătate și care grupează pentru prima dată informația într-un singur loc cu link-uri către alte surse de informație.

 

continuarea pe profit.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.