Casa de Cultură a Sindicatelor din Rovinari, furată de Cartel Alfa şi preluată ilegal de primăria oraşului

Casa de cultură a sindicatelor din Rovinari, judeţul Gorj, a fost preluată ilegal în 1991 de către Cartel Alfa, în urma marii împărţeli făcute de confederaţiile sindicale apărute după 1990, susţinând că ele erau continuatoarele Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR). Reamintim că este vorba de un act intitulat ’’Tranzacţie Generală ’’, încheiat la 07.11.1991 şi semnat de către Victor Ciorbea din partea CNSLR, Bogdan Hossu din partea Cartel Alfa şi Miron Mitrea din partea CSI Frăţia, ulterior la acest jaf mai lipindu-se în 1994 confederaţiile sindicale BNS şi CSDR. Legal, UGSR, care deţinea un patrimoniu imens în 1990 construit din cotizaţiile milioanelor de membrii, nu a fost desfiinţată legal niciodată, iar cele patru confederaţii sindicale care au pus la cale şi realizat unul din cele mai mari jafuri post decembriste din România, nu aveau cum să se declare moştenitorii şi continuatorii UGSR decât făcând uz de documente false.

O monstră a modului în care a fost distrus acest patrominiu imens, este şi cazul Casei de Cultură a Sindicatelor din Rovinari. Ea a fost furată după 1990 de către Cartel Alfa. Ulterior, ea a intrat în componenţa   Asociaţia Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor, unde cele patru confederaţii sindicale au venit fiecare cu casele de cultură pe care şi le împărţiseră în prealabil. Sub administraţia  Asociaţiei, clădirea se degradează rapid şi ajunge o ruină. Orice activitatea era imposibil să se mai deruleze în ea, iar primăria oraşului Rovinari începe demersurile pentru preluarea sa. Cum clădirea era deja o ruină, cei de la  Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor şi preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, acceptă, în mărinimia lor, să cedeze clădirea primăriei anul trecut, aceasta demarând rapid lucrările de igenizare şi reabilitare. La sfârşitul anului trecut primăria preaia clădirea, după ce aceasta devenise nefuncţională, iar în ultimii doi ani stătuse cu lacătul pe uşă.

Un gest de apreciat din partea primăriei care a dorit să ofere locuitorilor oraşului posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în mod plăcut, dar înainte de a investi banii în această clădire ar fi trebuit să verifice cine este proprietarul ei de drept.  Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor şi Cartel Alfa pot fi numiţi, cel mult, administratorii clădirii în timpul scurs după 1990, dar în niciun caz proprietari.

Casa de Cultura a Sindicatelor Rovinari are aproape 2.000 de metri pătraţi suprafaţă la sol şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 6.000 de metri pătraţi.
Deşi au preluat clădirea, primăria nu deţine carte tehnică a construcţiei, autorizaţia de construcţie şi nici planurile incintei. „Am preluat Casa de Cultură! În perioada următoare vom trece la renovarea şi modernizarea clădirii, în aşa fel încât de anul viitor să putem organiza cel puţin trei activităţi cultural – artistice în fiecare lună. Le mulţumesc pentru sprijinul acordat în preluarea Casei de Cultură, domnului Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa, domnului Bobi Muntean, preşedinte Cartel Alfa Gorj, domnului Dragoş Geică, Administratorul Public al Oraşului Rovinari, şi Asociaţiei Caselor de Cultură din România, declara anul trecut primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip. Poate înainte să aducă mulţumirile acestea, primarul ar fi trebuit să le ceară celor de la Cartel Alfa şi  Asociaţia Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor documentele care să ateste dreptul de proprietate, precum şi înscrisurile din Cartea Funciară. Pe această cale îi transmitem şi primarului Dorin Filip că proprietarul de drept al clădirii este Confederaţia Generală a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR), organism recunoscut de justiţia română drept moştenitorul şi continuatorul de drept al UGSR.

 

Birou de presa,

CGM – UGSR

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. sarahp spune:

    și eu îți mulțumesc Secretariat UGSR

  2. cimok spune:

    E o lege a compensaţiei. E plin de jeg oraşul, cari tot jegul în casă, dar, în compensaţie, nu ai apă. Coţo*ârla aia de Nina Chiper, specialista lui Benea şi directorul mare de la CRAB, poate explică acum de ce a fost nevoie să stăm şi vara trecută fără apă? atunci când ni s-a luat apa preventiv, ca să repare tot acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.