40% dintre români intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în 2017

Românii se aşteaptă să-şi schimbe locul de muncă în 2017, sperând totodată că vor beneficia de creşteri salariale, reiese din studiul realizat de platforma de recrutare online eJobs.

Cei mai mulţi dintre angajaţii participanţi la sondajul eJobs (61%) afirmă că sunt atenţi la ofertele de joburi care apar în piaţă, 31% dintre aceştia consultă săptămânal site-urile de recrutare, în timp ce 30% caută zilnic oferte noi de angajare.

Studiul arată că angajaţii din segmentul de vârstă +45 de ani sunt cei mai activi în căutarea unui loc de muncă, aproape 40% dintre aceştia căutând zilnic oportunităţi de carieră.

Respondenţii studiului şi-ar schimba locul de muncă actual: pentru un loc de muncă mai potrivit abilităţilor şi aspiraţiilor lor – 27% dintre respondenţi;
pentru un salariu mai bun – 24% dintre respondenţi; pentru o stabilitate mai mare a locului de muncă – 12% dintre respondenţi.

Potrivit documentului, 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situaţie profesională mai bună şi la venituri mai mari. Optimismul vine pe fondul evoluţiei pozitive a pieţei muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă, cât şi al salariilor, trend care se va menţine şi în acest an.

‘Aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va creşte în următoarele 12 luni, arată studiul eJobs. Un procent semnificativ dintre respondenţi (69%) consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forţă de muncă specializată. În ceea ce priveşte uşurinţa cu care ar putea să-şi găsească un job, bărbaţii sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbaţi cred că le va fi uşor să-şi găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenţii şi tinerii sunt cei mai optimişti că-şi vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu uşurinţă’, se menţionează în studiu.

continuarea pe capital.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.