ULTIMA ORĂ! MINISTRUL PETRE DAEA – cele mai noi INFORMAȚII DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

Cele mai noi vești privind plata subvențiilor APIA! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit la Antena 3 care sunt plățile la zi efectuate către producătorii agricoli. Acesta a subliniat și faptul că țara noastră se află în premieră în fruntea clasamentului european privind decontul banilor de la CE!

”(…) Am dat prin subvenții 2,23 miliarde de euro. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană și este prima dată când se întâmplă acest lucru. Din decontul de 1,8 miliarde per total de la UE pentru cele 28 de state România primește 402 milioane de euro. Înaintea Poloniei care primește undeva la 344 de milioane de euro, înaintea Spaniei care primește 260 de milioane de euro, înaintea Italiei care primește undeva 180 de milioane”, a declarat ministrul agriculturii la Antena 3.

Funcționarii APIA din toată țara efectuează în paralel cu plățile către fermieri și preluarea cererilor pentru campania 2017. Potrivit celei mai noi situații prezentate de APIA, până astăzi, 27 aprilie, au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2017, un număr de 601.172 cereri pentru o suprafaţă de 3.462.500,35  hectare.

Termenul limită cererilor la APIA este 15 mai și nu se mai acordă nicio perioadă de prelungire, cu penalități, așa cum se proceda în anii trecuți. Tododată, angajații APIA vor lucra peste program, inclusiv pe 29 aprilie și 1 mai iar fermierii sunt rugați să se prezinte la APIA, pentru a nu depăși termenul limită

sursa: agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.