Romsilva: Preţul lemnului de foc pentru populaţie s-a dublat anul acesta Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

O gospodărie din mediul rural se aproviziona anul trecut cu lemne la un preţ de 200 de lei/mc, iar acum este de 400-450 lei/mc, a declarat marţi Ciprian Pahonţu, directorul general al Romsilva.

“3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc. Avem perturbaţii pe piaţa lemnului de foc, generate de înăsprirea legislaţiei privind valorificarea lemnului. O gospodărie din mediul rural se aproviziona în trecut cu 200 de lei/mc, acum cu 400-450 lei/mc”, a spus şeful Romsilva la un eveniment organizat de Focus Energetic.

Pe de altă parte, Romsilva a pus pe piaţă până pe 30 septembrie 430.000 mc de lemn pentru populaţie, la un preţ mediu de 153 lei/mc. Anul trecut a asigurat însă 1 milion de mc de lemn pe piaţă.

Până la finele anului, compania care administrează 49% din pădurile României va mai pune pe piaţă încă 400.000 mc de lemn pentru foc, potrivit lui Pahonţu.

citeste integral (sursa) economica.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.