FERMIERII ACUZĂ: LICITAȚII TRUCATE pentru PĂȘUNI!

UNDE SUNT PĂȘUNILE DE ALTĂDATĂ! Fermierii români nu mai vor să tacă! Ei vor să dezvăluie cum sunt trucate licitațiile pentru concesionarea sau închirierea pășunilor, ce abuzuri se fac acolo unde primarul este stăpânul localității. AGROINFO primește aproape în fiecare zi mesaje de la fermierii necăjiți că li s-a scurs pășunea printre degete. Animalele din fermă nu mai au unde să pășuneze în timp ce afaceriștii care au mirosit că pășunea e profitabilă fac o mică avere din asta.

România se confruntă, din păcate, cu o scădere dramatică a efectivului de bovine, în special la micile gospodării, adică la cei care sunt “în bătaia vântului” din toate direcțiile. Lipsa unei piete sigure care sa ofere un pret rezonabil pentru carne sau lapte, greutatea cu care acesti fermieri acceseaza fonduri si nu in ultimul rand, problemele cu care se confrunta acestia la licitatiile pentru pasunile comunale, duc la restrangerea sau incetarea activitatii multor fermieri mici.

Sunt multe cauze ale acestui declin si chiar daca efecivul total la nivel national se mentine peste 1.5 milioane capete, consideram ca trebuie sa intervenim cu totii pentru a stopa acest fenomen.

citeste integral pe agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.