EXCLUSIV! Când începe PLATA CELEI DE-A DOUA TRANȘE DIN SUBVENȚIA APIA! 260.000 de fermieri PE PRIMELE LISTE!

PLATA TRANȘEI A DOUA DIN SUBVENȚIA APIA 2016! Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă în exclusivitate primele informații oficiale despre demararea plății pentru a doua tranșă a subvențiilor APIA aferente anului 2016. Aceste sume urmează să intre în procesare și în autorizare la plată din 5 decembrie, prima zi lucrătoare de luni după mini-vacanța de 1 decembrie. 

Un MILIARD de lei pentru plățile fermierilor! Guvernul a aprobat la rectificarea bugetară, după cum a anunțat ieri ministrul finanțelor, Anca Dragu, o sumă-record care merge spre agricultură mai exact la plata subvențiilor pentru campania 2016. Cu banii disponibili, agenția de plăți este pregătită să transfere și a doua tranșă de bani adică cei 31% rămași după ce APIA a achitat avansul de 69% din plățile directe. Când o să înceapă APIA să plătească cea de-a două tranșă și cine sunt primii fermieri care intră pe liste, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Adrian Pintea, director general al APIA! 

”Banii merg atât la plata în avans dar și cea regulară pentru că nu se aștepta nimeni să dăm atâția bani și de aceea adună (Guvernul n.r) din toate cotloanele. Noi suntem pregătiți să începem și plata regulară dar primele transferuri se vor face luni, 5 decembrie, având în vedere că Guvernul hotărât ieri ca și ziua de 2 decembrie să fie liberă. Deci data de 2 decembrie este liberă și pentru funcționarii APIA urmând să începem pe data de 5 decembrie când este zi lucrătoare pentru toată lumea deoarece vreau să intrăm în normal și noi. Deci avem perioada 30 noiembrie-4 decembrie liberă urmând, repet, ca de pe 5 decembrie să facem primele transferuri”, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Adrian Pintea, director general al APIA!

Acesta mai spune că pe primele liste se vor afla fermierii care au primit deja avans. ”Da, sunt în primă fază fermierii care au primit deja avansul de 69% în cazul cărora vom completa cu restul de 31%. Cred că vom avea 250.000-260.000 de fermieri în prima tranșă”, a mai anunțat șeful de la APIA.

 

continuarea pe agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.