Doar împreună vom fi o voce puternică

Mişcarea sindicală de tip confederativ din România nu traversează o perioadă fastă. Un factor esenţial care a generat această situaţie este impunerea unui cadrul legislativ al cărui scop a fost  reducerea până aproape de anulare a manifestării sindicale. Nu trebuie însă să ne facem că nu vedem că interesului general al mişcării, reprezentarea salariaţilor, s-a disipat în interese mai mici care, nu de puţine ori, s-au îndepăratat de cei pe care ar fi trebui să-i apere. Tocmai de aceea, în calitatea mea de preşedinte al Confederaţiei Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR) am lansat încă din vară un apel către toti liderii oneşti de federaţii sindicale să ni se alăture în demersul de construire a unei organizaţii sindicale unice şi puternice. Vedem că din punct de vedere al sindicalizarii astăzi sectorul bugetar este sugrumat, iar cel privat, practic, aproape nu mai există. Puşi în faţa aceste realităţi,  noi, sindicatele, trebuie să reacţionăm. A venit momentul unei reconstrucţii adevărate.

Avem nevoie de o puternică forţă de dialog în vederea obţinerii, susţinerii şi apărării drepturilor membrilor noştri în relaţia cu instituţiile statului şi cu organizaţiile patronale. Fidel acestui obiectiv, CGM-UGSR a încheiat deja o conventie cu CSN Meridian, astfel incat impreuna sa acționeze pentru pentru unitatea mișcării sindicale din România in scopul creerii unei organizații puternice si pentru promovarea unei legislatii sociale care sa poata acoperi nevoile angajatilor. Părțile au convenit să-și susțină reciproc interesele, demersurile, proiectele și toate evenimentele, să construiască într-un viitor apropiat o alianță sindicală puternică și, nu în ultimul rând, să militeze pentru ca patrimoniul sindical, un obiectiv de importanță națională, parțial lăsat în paragină și gestionat fraudulos de acele confederațiile constituite după anul 1990, să fie utilizat în folosul tuturor membrilor de sindicat și a celor care l-au construit.

Cred ca reorganizarea si unificarea mișcării sindicale din România pot fi incluse în pachetul măsurilor pe care românii le așteaptă. Crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite, apărarea drepturilor angajaților și ale pensionarilor trebuie să fie prioritățile noastre. Împreuna putem fi mai puternici și mult mai eficienți.

 

Președinte CGM-UGSR
Dragoș Frumosu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.