ANUNȚ OFICIAL! FINANȚAREA din BANI EUROPENI a PROIECTELOR AFLATE SUB LINIE!

ANUNȚUL CARE O SĂ-I BUCURE PE FERMIERI! Proiectele eligibile, dar fără finanțare, au toate șansele să beneficieze de sumele cerute la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). Șeful AFIR, Adrian Chesnoiu, a declarat că va aloca o sumă suplimentară pentru aceste proiecte. Declarația șefului AFIR este susținută și de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor. Ce a declarat acesta pentru Viața Satului, TVR1?

Ne dorim să finanțăm proiectele care sunt eligibile, într-adevăr. Și vom face inclusiv un mecanism de finanțare pentru proiectele care se află sub linie, utilizând un element, care, poate, îi va interesa pe fermieri sau pe cei care au depus proiecte.Se fac foarte multe economii la nivelul diverselor linii (de finanțare n.r.) care au fost încheiate și ne propunem ca acei bani care vor rezulta din economii, spre exemplu, să vină foarte rapid în finanțare. Nu o să așteptăm să se aglomereze foarte tare, dar imediat ce există disponibil pentru un proiect, să-l și finanțăm, a declarat Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, pentru Viața Satului, TVR1.

Alexandru Potor a confirmat că la începutul anului 2018 vor avea întruniri la nivelul autorității de management în cadrul cărora se vor stabili alocările între submăsurile din PNDR 2020. În acest moment, există linii de finanțare din PNDR 2020 care merg foarte greu și pentru care nu se depun proiecte, banii rămân neaccesați, cum este măsura 4.1a investiții în exploatații pomicole, care presupune o anumită complexitate. Banii rămași de aici ar putea fi transferați către o altă măsură sau submăsură care are mare căutare și pentru care numărul proiectelor depuse depășește bugetul.

sursa: agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.