AJUTOARE de MINIMIS de care VOR BENEFICIA FERMIERII!

AJUTOARE DE MINIMIS, ÎN PREGĂTIRE! Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a anunțat că sunt în pregătire noi programe pentru ajutoare de minimis acordate fermierilor români. Anunțul a fost făcut la Festivalul AgroFezst de la Sfântu Gheorghe.

După lansarea programelor de ajutor de minimis pentru tomate și pentru lână, Ministerul Agriculturii va continua cu alte programe  pentru sprijinirea fermierilor.

Am introdus tomatele şi carne de porc pentru că importam de 350 de milioane de euro carne de porc, iar tomate de 50 de milioane de euro (…) şi iată că s-au diminuat. Proiectul carne de porc este în Parlament, cum a solicitat şi Comisia Europeană (…) şi vom continua cu programul cu mierea, care este un program extrem de important (…) Un alt program important este legat de stimularea investiţiilor la păsări şi peşti. Ştiţi că sunt discuţii că importăm mult peşte (…) în condiţiile în care noi avem posibilitatea să îl producem aici (…) Şi nu numai aceste programe, sunt 30 de programe care aşteaptă decizia Parlamentului să le implementăm, a declarat Daniel Botănoiu, prezent duminică la Festivalul AgroFeszt de la Sfântu Gheorghe

Oficialul MADR a mai spus că Programul de sprijinire a cultivatorilor de tomate în spaţii protejate este un succes, fiind accesat până acum de aproape 10.000 de beneficiari.

Programul ‘Tomate’ este un succes, dovadă că sunt (…) aproape de 10.000 de beneficiari înscrişi în acest program, ceea ce înseamnă că, la două kilograme pe metrul pătrat, sunt 20.000 tone care ajung pe piaţa românească, produse proaspete, produse de calitate foarte bună. Este un program de succes, pe de o parte pentru că răspunde solicitărilor producătorilor, care îşi acoperă costurile punctual pe partea de investiţii, nu total, dar e un program pe opt ani de zile şi considerăm că încasează o sumă frumuşică în această perioadă. Pe de altă parte, e un succes şi pentru consumatori pentru că au acces la produse proaspete, de calitate, direct de la fermieri, a adăugat Botănoiu.

sursa: agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.