AGRIM.RO: Cum funcționează PRIMA REȚEA DE CONSULTANȚĂ GRATUITĂ pentru fermieri!

Informații de actualitate și consultanță gratuită reprezintă ceea ce și-au propus să ofere fermierilor specialiștii din cadrul Facultății de Agricultură de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca prin intermediul platformei AGRIM (www.agrim.ro), prima rețea din România care promovează legătura dintre producătorii agricoli, furnizării de inputuri și specialiștii, cadre didactice USAMV Cluj-Napoca. Lansarea proiectului inedit a avut loc astăzi, 1 martie, la hotel Intercontinental, din București.

La eveniment au fost prezente atât cadrele didactice care au pus la punct ineditul proiect, cât și fermieri, distribuitori de inputuri, dar și reprezentanți ai ministerului Agriculturii. Profesorii de la USAMV Cluj-Napoca s-au bucurat și de prezența lui Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în calitate sa de absolvent al universității. De asemenea, la lansare au fost prezenți și membri marcanți ai Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (A.S.A.S), domnul președinte al A.S.A.S Gheorghe Sin și Valeriu Tabără, vicepreședinte A.S.A.S.

”Sperăm să implicăm în această platformă și societatea civilă, dat fiind faptul că vorbim astăzi de o premieră pentru agricultura românească, o rețea tematică înființată în cadrul unui proiect al cărui inițiator este Facultatea de Agricultură prin intermediul USAMV Cluj. Scopul acestei rețele este de a implementa un concept și anume managementul integrat al inputurilor agricole. A apărut din nevoia fermierilor de a le arăta că obținerea unor producții sigure și de calitate superioară se poate produce doar dacă agreăm și agregăm toată tehnologiile cunoscute, toate inputurile care vin în fața fermierilor. Avem două obiective importante așa cum este acela de consultanță. Înțelegem prin acest lucru o consultanță în domeniul managementului integrat al inputurilor agricole care are o componentă de furnizare de date și informații către fermieri. În același timp furnizăm soluții punctuale la problemele pe care fiecare fermier le poate adresa consultantului prin intermediul acestei rețele. A doua componentă este cea de implementare propriu-zisă a conceptului de management integrat printr-o serie de acțiuni”, a declarat prof. dr. Roxana Vidican, coordonatorul rețelei AGRIM.

citeste integral pe agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.