La Țăndărei nu se mai produce ulei din vara trecută. Au modernizat fabrica, apoi au închis-o

O firmă din Republica Moldova, în combinație cu un administrator italian sunt acuzate că au lăsat sute de oameni fără niciun venit, într-un oraș în care cu greu îți mai găsești de muncă.

Cândva una dintre cele mai mari din țară, fabrica de ulei de la Țăndărei, județul Ialomița, se pare că nu prea a avut noroc în ultimii 25 de ani. Acum se află în situația în care a fost modernizată, dar administratorul italian Gregorio Fazzone a sistat producția și refuză să le plătească muncitorilor salariile restante. Ba, mai mult, potrivit acestora administrația a reținut pe statele de plată cotizațiile pentru sindicat, care însă nu ar mai fi ajuns la organizația sindicală. Câteva zeci de oameni au ieșit ieri în fața societății, pentru a protesta față de aceste abuzuri.

Fabrica are o istorie tumultuoasă în ultimele decenii. La câțiva ani după prăbușirea comunismului, a intrat în programul de privatizare în masă, cunoscut și ca „marea cuponiadă”. Apoi, după alți câțiva ani, unitatea de producție a uleiului a fost preluată de craiovenii de la Toway Industries. Aceasta a fost perioada cea mai bună pe care a traversat-o fabrica de ulei din inima Bărăganului, numai că a durat mai puțin de șapte ani de zile.

În 2000, societatea a fost preluată de omul de afaceri Vasile Nițescu. Oricum, cei de la Topway urmau să renunțe, patru ani mai târziu, la toate fabricile de ulei pe care le mai dețineau.


citeste integral pe romanialibera.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *