AFIR: 112 milioane de euro pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole şi pomicole, începând de luni

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) deschide luni, 10 iulie, prima sesiune din anul 2017 pentru depunerea proiectelor de investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole şi a celor din sectorul pomicol, fondurile totale disponibile fiind de 112 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al AFIR transmis AGERPRES, sesiunea pentru submăsurile 4.2 şi 4.2a – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole/pomicole se va desfăşura în perioada 10 iulie, ora 9:00 – 30 septembrie, ora 16:00.

„Fondurile alocate în această sesiune pentru submăsura 4.2 se ridică la 100 de milioane euro. Din acestea, 40 de milioane sunt destinaţi investiţiilor în dezvoltarea şi modernizarea unor capacităţi de procesare a produselor agricole şi 60 de milioane euro pentru crearea de noi unităţi de procesare a produselor agricole”, se arată în comunicatul AFIR.

Pragul minim pentru Sm 4.2 este de 15 puncte, iar pragurile de calitate pornesc de la 45 de puncte în perioada 10 – 31 iulie, apoi 30 de puncte în luna august şi 15 puncte în luna septembrie.

Pentru investiţii în procesarea produselor pomicole prin submăsura 4.2a, în sesiunea din 2017 sunt alocaţi 12 milioane euro, iar pragul minim este de 10 puncte. Primul prag de calitate, aferent perioade 10 – 30 iulie este de 40 puncte. Pragul de calitate pentru luna august va fi de 25 puncte, iar cel pentru luna septembrie de 10 puncte.

‘Pentru a putea beneficia pe deplin de oportunităţile pe care le oferă activitatea agricolă, este nevoie ca pe lângă producţie să existe şi procesare. Aceste submăsuri vin să finanţeze acea parte din lan?ul economic de care România are poate cea mai mare nevoie, şi anume procesarea – crearea de produse cu valoare adăugată, atât de necesare creşterii economice sustenabile. Este momentul ca ţara noastră să nu mai fie o furnizoare exclusivă de materie primă, ieftină, ci să ofere produse agroindustriale finite care să aducă plus valoare şi implicit creşterea contribuţiei sectorului agricol la Produsul Intern Brut’, a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionuţ Chesnoiu.
citeste integral pe economica.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *