Tot mai multe joburi pe acelaşi număr de candidaţi. ”Criza de personal se va adânci, iar companiile vor creşte bugetele pentru păstrarea angajaţilor”

Cererea de forţă de muncă şi oferta de candidaţi vor continua să fie dezechilibrate în acest an, iar angajatorii îşi vor mări bugetele pentru a atrage şi a reţine angajaţii, potrivit reprezentanţilor platformei de recrutare online eJobs, cel mai mare jucător de profil de pe piaţa locală.

„Angajatorii sunt dispuşi să ia candidaţi care nu au anumite seturi de abilităţi şi să investească în pregătirea lor, exact ca în perioada de dinainte de criză, când se inves­tea foarte mult în traininguri şi dezvoltarea an­gajaţilor tocmai pen­tru  că era greu să îi atragi şi să îi reţii”, a spus Bogdan Badea, chief sales officer în cadrul eJobs. Compania a prezentat o “radiografie” a pieţei muncii pe anul trecut şi a identificat câteva tendinţe de anul acesta.

Badea crede că deficitul de talente se va accentua anul acesta, iar principalele provocări cu care se vor confrunta companiile vor fi cele legate de atragerea, reţinerea, dezvoltarea candidaţilor. „Este nevoie de un accent mai mare pe digitalizare şi pe zona de lucruri practice. Companiile sunt dispuse să investească în programe de training şi în dezvoltarea tinerilor”, a spus Bogdan Badea.

Anul acesta pe platforma eJobs au fost scoase la bătaie 420.000 de poziţii, cu aproape 70% mai multe faţă de anul anterior. Numărul de aplicări însă nu s-a modificat semnificativ, astfel că în 2016 numărul total de aplicări pentru joburile de pe platformă a depăşit 8 milioane.

Continuarea pe ZFCorporate

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.