Studiu aprofundat despre piaţa strugurilor şi a vinului

Ministerul Agriculturii a demarat, pe 15 noiembrie, un studiu de piaţă despre cererea şi oferta de struguri şi vin din România, dar şi informaţii despre distribuţie şi consum, pe categorii de vârstă, despre preţuri şi standarde de calitate, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

Studiul urmează să fie realizat de Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii şi Dezvoltare Rurală (ICEADR) din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Materialul va cuprinde regiunile viticole din România, sortimentul viticol al ţării, cererea şi oferta de struguri şi vin, distribuţia şi consumul de vin la nivel naţional, consumul pe categorii de vârstă, preţurile de consum la struguri şi vin, standarde de calitate pentru comercializarea strugurilor de masă şi a vinului, conţinutul în zaharuri, dar şi sprijinul financiar acordat sectorului.

Studiul demarat de minister urmează să fie finalizat pe 8 decembrie. Elementele studiului au fost agreate împreună cu Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV). Sectorul vitivinicol este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare ale agriculturii, cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, de 98%. M

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2016

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.