O filă de istorie este întoarsă: fabrica de pâine Titan dispare de pe piață, 250 de angajați sunt concediați

Unul dintre principalii producători de pâine din România, fosta fabrică de pâine Titan, una dintre cele mai vechi din țară, controlată de GoodMills România, cu acționariat austriac, dispare de pe piață. Fabrica a fost până în prezent printre cei mai mari jucători de pe piața de panificație din România, alături de Vel Pitar, Boromir și Băneasa, dar proprietarul a decis să își reorienteze afacerea spre morărit.

Clienții fabricii au fost notificați că, din 13 decembrie, GoodMills România nu va mai putea onora comenzile de produse panificație, ultima livrare urmând să fie pe 12 decembrie. După această dată, fosta fabrică Titan va mai produce doar pâine congelată pentru străinătate.

“Este o decizie a grupului GoodMills, specializat în morărit. În România, în momentul în care a fost achiziționată compania de aici, grupul a cumpărat-o împreună cu partea de panificație, dar, nefăcând parte din esența experienței lor, decizia este de a se concentra pe ceea ce știu să facă cel mai bine. Se renunță la partea de panificație, este o decizie strategică a grupului. Acest lucru înseamnă că vom ieși accelerat de pe piață ca producător de pâine, adică în următoarea lună și jumătate. Efectiv, de la 31 ianuarie, nu vom mai produce pâine și alte produse de panificație”, a declarat directorul de resurse umane al GoodMills Romania, Mircea Podina, citat de ziare.com.

continuarea pe profit.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.