Fermierii români au cumpărat tractoare de peste 115 mil. euro în 2016

Vânzările de tractoare au urcat anul trecut cu peste 30%, la circa 2.300 de utilaje, potrivit datelor IPSO Agri­cultură, importatorul John Deere pe piaţa locală. Acesta este primul an din ultimul deceniu cu vânzări de peste 2.000 de unităţi. La un preţ mediu de 50.000 de euro pentru un tractor, piaţa poate fi estimată la circa 115 milioane de euro.

 „Agricultura a devenit tot mai atrăgătoare şi vin din spate multe fer­me mici şi medii care sunt pe punctul de a în­fi­inţa parcul de tractoare. Anul tre­cut spre exemplu am avut mul­te fer­me noi care şi-au înfiinţat de la zero par­cul de uti­laje“, a de­cla­rat Gabriel Oprişor, director comercial în cadrul IPSO Agri­cultură. Din totalul tractoa­re­lor vândute pe plan local, John Deere are circa 30% cotă de piaţă. IPSO Agri­cultură mai vinde pe plan local şi implemente ( pluguri, semănători etc.).

În contextul creşterii pieţei, businessul IPSO Agricul­tu­ră s-a majorat anul trecut cu 32% în România la 152 mil. euro şi cu 37% la nivel regional la 171 mil. euro, compania fiind pre­zen­tă şi în Croaţia cu tractoare John Deere şi im­ple­mente (utilaje pentru tractoare) Kuhn şi doar cu Khun în Ungaria.

Creşterea vânzărilor de tractoare vine în pofida faptului că valoarea totală a producţiei agricole a scăzut cu circa 2,7% în 2016 faţă de anul precedent, ajungând la 15 miliarde de euro, acesta fiind cel mai slab rezultat din ultimii patru ani, potrivit unor date estimative publicate de Eurostat.

Continuarea pe ZFCorporate

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.