Fermierii acuză că subvenţiile merg spre producţii agricole care nu se văd în piaţă sau pe animale care nu mai există în ferme. Preşedintele LAPAR. „Daţi 23.000 euro pe hectar la cultura de cartof de sămânţă. Îi cumpăraţi lui ăla de 10 ori pământul”

Nicuşor Şerban, preşedintele Asociaţiei Holstein România, acuză reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) că alocă subvenţii în mod fraudulos, prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru vaci de lapte care nu mai mai există în ferme, o presupusă fraudă despre care fermierul spune că se realizează „în cârdăşie” cu funcţionari ai MADR.

„La ora actuală în România nu sunt bani pentru spitale, alocaţii, dar sunt bani să finanţăm ferme care nu mai au vaci. Noi, o mare parte din fermieri, am notificat acest lucru, inclusiv la Bruxelles, dar ni se spune că nu se poate rezolva, că e o directivă europeană. Eu nu ştiu să fi existat din partea MADR vreo iniţiativă prin care să spună că începând din 2017 nu mai plăteşte pe numărul de vaci, ci face un inventar. Acest lucru se întâmplă şi sub presiunea unor lideri ai acestui sector care primesc aceşti bani nemaiavând vaci în curte. Acest lucru se realizează în cârdăşie cu nişte doamne din cadrul MADR. Direcţia Naţională Anticorupţie ar trebui să urmărească aceste lucruri. Se plătesc subvenţii pentru 500 de vaci într-o ferma în care mai sunt 50 de vaci”, a spus Nicuşor Şerban, prezent la conferinţa „Fermierii României”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu revista Agrointeligenţa.

Continuarea pe ZFCorporate

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.