Comercianții, obligați să afișeze public un plan de reducere a risipei alimentare

Comercianții de produse alimentare, dar și producătorii, vor trebui să elaboreze un plan de reducere a risipei alimentelor, aflate în curs de expirare, pe care vor fi obligați să îl afișeze lângă casele de marcat și pe propriile pagini de internet.

Obligația survine în urma intrării în vigoare, la finele anului trecut, a Legii privind reducerea rispei alimentare și este prevăzută acum de Guvern în proiectul normelor de aplicare a legii.

Astfel, operatorii economici din sectorul agroalimentar ”au obligația să elaboreze un plan de prevenire a generării de produse alimentare improprii consumului uman sub forma unei declarații și să-l facă public (prin afișare lângă casa de marcat, publicare pe website-ul propriu), ca măsura de responsabilizare pentru diminuarea risipei de alimente”.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/comerciantii-obligati-sa-afiseze-public-un-plan-de-reducere-a-risipei-alimentare-16973698

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.