CINE SUNT FERMIERII care primesc AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU DE LA APIA!

Subvenții pentru producătorii agricoli! Fermierii care nu se încadrează pentru plata subvențiilor acordate sub formă de sprijin cuplat în zootehnie pot încasa doar ajutorul național tranzitoriu zootehnic (ANTZ) care nu implică așa multe cerințe pentru producătorii agricoli. 

Agrointeligența – www.agrointel.ro a primit mai multe întrebări legate de modul în care se acordă ANTZ-ul pentru crescătorii de bovine. Momentan pentru crescătorii de bovine care vor să ceară la agenția de plăți sprijnul care se plătește din bugetul de stat există două posibilități. Prima se referă la acei fermieri care se încadrează la așa-numita ”dată istorică” adică 31 ianuarie 2013. Concret, dacă un crescător avea înregistrate în 2013, 100 de vaci, plata se va face pe acest efectiv până în 2020, chiar dacă fermierul a rămas cu 2 vaci între timp. Acesta este efectivul minim. În plus, dacă un fermier a înregistrat în 2013, 5 vaci iar în 2017, să zicem are 80, el va primi ajutorul numai pentru cele 5.

A doua situație se referă la exploatațiile nou înființate care în fiecare an primesc bani exact pentru numărul de capete existent în momentul înregistrării.

De precizat că ANTZ se acordă fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

-Schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

-Schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

-Schemă cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

continuarea pe agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.