Auditoriu strâns cu japca la Braşov pentru Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va face astăzi o vizită la mai multe obiective din judeţul Braşov, precum şi la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania. Organizatorii vizitei i-au pregătit, printre altele, şi o baie de mulţime în aula universităţii. Oficial, programul preşedintelui include o întâlnire cu specialiştii institutului şi cu cadrele didactice ale universităţii. Neoficial însă, pentru a umple cele 500 de locuri ale aulei, organizatorii au luat auditoriul şi cu japca pentru că nu dă bine ca preşedintele să vorbească unei săli aproape goale. Mai bine o sală plină de plictisiţi, decât una goală.

 

Astăzi, în aula Universităţii Transilvania trebuia să răsune “Gaudeamus igitur” (“Să ne bucurăm, aşadar”) în cadrul cursului festiv organizat pentru absolvenţii din acest an ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor. Festivitatea era programată de mai mult timp să se ţină în aula universităţii, dar programul anunţat de organizatorii vizitei preşedintelui a dat peste cap lucrurile.

 

Decizia a venit de sus

 

Tinerii absolvenţi au fost expediaţi rapid să-şi ţină festivitatea într-un amfiteatru, cu locuri mai puţine, situat pe colina universităţii. „Noi i-am informat pe cei care organizează această vizită despre toate detaliile, dar decizia nu ne-a aparţinut”, a recunoscut Carmen Buzea, prorectorul Universităţii Transilvania, în cadrul unei discuţii telefonice avute cu părintele unui proaspăt absolvent.

 

citeste articolul integral pe jurnalul.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.