A murit istoricul Vlăduţ Nisipeanu

Istoricul Vlăduţ Nisipeanu s-a stins din viaţă în urmă cu câteva ore. Anunţul a fost făcut chiar pe contul oficial de Facebook al istoricului de către persoana care i-a fost alături în ultimele 3 luni, avocatul Ioan Postolache.

“Dragii mei, cu imensă părere de rău vă anunţ că Dl. Vlăduţu Nisipeanu a trecut la cele veşnice duminică 10.01.2021 în jur de orele 23:00… Trupul va fi depus la capelă marţi 12.01.2021 orele 13:00 şi va fi înmormântat miercuri 13.01.2021 orele 12:00 la cimitirul Bellu figura 36, alături de surorile dânsului… Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească la dreapta Lui!!!… …

 Istoricul român a absolvit Facultatea de Istorie din Moscova, acolo unde şi-a obţinut doctoratul în anul 1976. A fost redactor, expert şi consilier în Senatul României, în perioada anilor 1991-1998. De asemenea, este autor al unui număr impresionant de articole despre politică, filosofie, istorie.

Cea mai recentă operă a istoricului, ediţia a doua a cărţii “L-am înfruntat pe Ceauşescu” a fost lansată de către Vlăduţ Nisipeanu, în mediul online cu ajutorul editorului Ilie Neacşu, în urmă cu câteva luni. „Am rezistat 45 de zile pe scaunul infractorului fără şansă.” „Dacă nu eşti liber să gândeşti, să te exprimi, să acţionezi, degeaba mai trăieşti.”, fragmente preluate din descrierea cărţii disponibilă pe Amazon.com.

Vlăduţ Nisipeanu a fost preşedintele Ligii Internaţionale a Românilor şi a făcut parte din conducerea Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Istoricul român a candidat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru funcţia de Senator.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.