VESTE BUNĂ pentru APICULTORI!

APICULTORII SUNT AJUTAȚI. Apicultorii români vor beneficia în perioada 2017-2019 de un sprijin financiar în valoare totală de 48.576.902,06 lei, anunță un proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019 și a normelor de aplicare.

Potrivit proiectului de act normativ, valoarea sprijinului financiar acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, alocat pentru Programul naţional apicol pentru perioada 2017-2019, este de 48.576.902,06 lei.

a) pentru anul 2017, 16.192.302,19 lei; (în proiectul de act normativ sunt mai multe semne de întrebare în dreptul sumei alocate pentru 2017, e posibil să se modifice această sumă)
b) pentru anul 2018, 16.192.311,23 lei;
c) pentru anul 2019, 16.192.288,64 lei.

Scopul Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019, denumit în continuare Program, este de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar pentru achiziţionarea de: maturator, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox, de medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen sau încălzitor miere, de mătci, şi/sau familii de albine, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral. Prin cutie se înţelege echipamentul apicol cu rol de adăpost pentru familia de albine, fiind necesar pentru dezvoltarea acestora, depozitarea rezervelor de hrană, realizarea recoltei, dar şi pentru transportul în vederea valorificării culesurilor de producţie.

Acţiunile Programului

A. Asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori;
B. Combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei;
C. Raţionalizarea transhumanţei;
D. Măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol din Uniune;

Beneficiarii Programului

Beneficiarii Programului sunt apicultori, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare; cooperativele agricole recunoscute, conform legislaţiei în vigoare numai pentru acţiunea de asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori.

continuarea pe agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.