AȚI LUAT ÎN ARENDĂ UN TEREN sau AȚI CUMPĂRAT o FERMĂ DUPĂ 15 MAI? IATĂ CUM ÎNCASAȚI SUBVENȚIILE APIA!

BENEFICIAȚI DE SUBVENȚII APIA ȘI ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE! Termenul de depunere a cererii unice de plată a expirat la 15 mai 2017. Acest lucru nu trebuie să vă oprească să cereți subvențiile cuvenite pentru terenurile agricole pe care le luați în arendă după această dată sau pentru exploatațiile agricole pe care le cumpărați, tot după expirarea acestui termen. Ce trebuie să faceți ca să încasați banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

AGROINFO vă explică ce este transferul de exploatație și cum trebuie să procedați ca să beneficiați de subvențiile APIA chiar dacă ați luat în arendă un teren agricol sau ați cumpărat o fermă de animale după expirarea termenului de depunere a cererii unice de plată la APIA, după data de 15 mai.

TRANSFERUL DE EXPLOATAŢIE

(a) „transferul unei exploataţii” înseamnă vânzarea sau arendarea, sau orice alt tip de tranzacţie similară care are drept obiect unităţile de producţie în cauză;
(b) „cedent” înseamnă beneficiarul a cărui exploataţie este transferată unui alt beneficiar;
(c) „cesionar” înseamnă beneficiarul căruia i se transferă exploataţia.

  1. Dacă o exploataţie este transferată integral de la un beneficiar la altul după depunerea unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin sau a unei cereri de plată şi înainte să fi fost îndeplinite toate condiţiile de acordare a ajutorului sau a sprijinului, cedentului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin pentru exploataţia transferată.
  2. Ajutorul sau plata solicitat(ă) de cedent se acordă cesionarului, cu respectarea următoarelor condiţii:
  3. a) în termen de 10 zile calendaristice de la efectuarea transferului de exploataţie, cesionarul notifică APIA asupra transferului şi solicită plata ajutorului şi/sau a sprijinului;
    b) cesionarul furnizează toate documentele justificative solicitate de APIA referitoare la transferul de exploataţie;
    c) sunt îndeplinite toate condiţiile pentru acordarea ajutorului şi/sau a sprijinului în ceea ce priveşte exploataţia transferată.

citeste integral pe agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.