SUBVENȚII APIA 2017: Schimbări importante pentru crescătorii de animale care cer subvenții!

NOUTĂȚI pentru fermierii care cer bani de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! Regulile pe care producătorii agricoli trebuie să le îndeplinească vor fi schimbate în mare parte. Ordinul de ministru de modificare a Ordinului nr. 619/2015 se află în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii. 

Modificări importante care vor fi aplicate de anul viitor la depunerea cererii unice îi vizează și pe crescătorii de animale. Iată care sunt principalele schimbări pentru crescătorii de vaci de lapte, vaci de carne, ovine și bivolițe de lapte:

VACI DE LAPTE

La articolul 2, litera ae) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

ae) ”vacă de lapte” înseamnă femela din specia taurine care a fătat cel puțin o dată și are cel puțin un produs înregistrat în RNE până la data-limită de depunere a cererilor fără penalizări.

Modificare: În vechiul ordin fermierii puteau înregistra vacile de lapte în RNE până la data limită de depunere a cererii unice adică și în acele zile în care se aplică penalizări. 

La articolul 8 alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art.8.(1) Documentele privind deţinerea animalelor, sunt prevăzute în Ordinul ANSVSA nr. 40/2010, și se depun în funcție de schemele de plată solicitate.”

La articolul 12, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

Fără a aduce atingere art. 11 alin. (22)-(24 ), în sensul art. 8 alin. (1) lit. i) din ordonanţă, precum şi în conformitate cu prevederile art. 3 şi art. 15 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014, fermierii pot aduce modificări cererii unice de plată sau pot retrage în totalitate cererea unică de plată sau părţi ale acesteia, numai dacă:

-APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformităţi din cererea unică de plată;

-APIA nu a notificat fermierului intenţia sa de a efectua un control la faţa locului;

-Modificare: Animalele pentru care solicită plata nu trebuie să respecte o perioadă de reținere.

Atenție! La articolul 64, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins: „Plata ANTZ pentru fermierii prevăzuți la alin.(1) și (2), adică fermierii crescători de bovine nou-înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013-2014, se acordă pentru o cantitate de minim 3 tone de lapte, produsă și înregistrată la livrări și/sau vânzări directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă de referință.

 

continuarea pe agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.