Se caută români în străinătate. Sute de locuri de muncă puse la bătaie în Malta, Germania şi Cehia

Angajatori din 14 state europene au aproape 700 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe fiind în Malta, Germania şi Cehia. În Malta sunt disponibile 169 de locuri de muncă pentru şoferi de autobuz, ingineri şi tehnicieni, în Germania sunt 161 de locuri de muncă pentru ospătari, bucătari, barmani sau menajere, iar în Cehia angajatorii oferă 102 locuri de muncă pentru şoferi de autobuz, electricieni sau mecanici auto. Cele mai puţine locuri de muncă, respectiv câte trei, sunt în Letonia, Olanda şi Slovenia.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Malta sunt disponibile 169 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru şoferi de autobuz, 10 pentru tehnicieni proces şi câte trei pentru posturile de inginer sistem software, instalator lifturi şi tehnician lifturi.

Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 161 de posturi de: bucătar (22), ospătar (21) barman (cinci), moaşă (10) şi sous chef. Sunt disponibile câte cinci posturi pentru barmani şi inginer testare automată echipamente, câte patru pentru betonist, excavatorist, menajeră, montator izolaţii clădiri, personal servire clienţi, recepţioner şi specialist sisteme canalizare. Sunt câte trei posturi vacante pentru farmacist, dezvoltator software, dezvoltator software Java, operator utilaje pentru contrucţii şi zidar, câte doup pentru chef de rang, commis de cuisine, electrician în contrucţii, electrician contrucţii cabluri, informatician, lucrător în contrucţii, maistru construcţii reţele cabluri, maistru hidroizolaţii clădiri, maisru construcţii de drumuri, menajeră şi operator maşini. Angajatorii mai au nevoie de câte un administrator clădire, chef de cuisine, chef de partie, coafor, coodonator evenimente, consultant dezvoltator sofware Java/Java EE, consultand vânzări, dezvoltator software Front-End, expert dezvoltare software, instalator clădiri, instalator/montator ţevi, lucrător în viticultură, manager în construcţii, manager vânzări, maistru construcţii civile, mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare, montator acoperişuri, muncitor în construcţii din beton armat, operator pompe beton, personal întâmpinare oaspeţi, programator jocuri, specialist restaurant şi sudor.

În Cehia sunt disponibile 102 locuri de muncă pentru şoferii de autobuz (30), şlefuitor şi pilitor (20), operator CNC (15), forjor (15), şofer de tir (opt), câte cinci pentru mecanic auto şi electrician auto şi câte unul pentru electrician, tehnician frigidere, fizioterapeut şi tehnician la maşini pentru prelucrarea produselor din plastic, în timp ce angajatorii din Irlanda au disponibile 82 locuri de muncă pentru lucrător în depozit (25), lucrător în prelucrarea cărnii (25), operator procesare carne (20) şi măcelar (şase). Mai sunt disponibile şi câte două posturi pentru cioplitor în piatră sau marmură, inginer mecanic şi montator de şeminee.

În Italia sunt vacante 48 de locuri de muncă, dintre care 40 pentru îngrijiori la domiciliu şi opt pentru lucrători în agricultură, pe când în Slovacia sunt disponibile 40 de locuri de muncă pentru operator producţie, iar Norvegia oferă 23 de locuri de muncă, dintre care 20 pentru lucrători în fabrică şi câte unul pentru personal curăţenie/specialist carnaval, personal jocuri/specialist carnaval şi şofer/specialist carnaval.

citeste integral pe economica.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *