ROMÂNIA, ȚARA MĂSLINILOR! SUBVENȚIA APIA pregătită FERMIERILOR!

SĂ VEZI ȘI SĂ NU CREZI! Bugetul Ministerului Agriculturii vine cu SURPRIZE de PROPORȚII pentru FERMIERII ROMÂNI! Potrivit proiectului Legii bugetului pentru 2017, publicat de Ministerul Finanțelor, agricultorii noștri vor primi o subvenție substanțială de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru…uleiul de măsline.

Producția de ulei de măsline a României poate rivaliza, în opinia guvernanților români, cu producția obținută în țările cu tradiție în fabricarea acestuia, cum sunt Grecia, Italia, etc. Ministerul Agriculturii are grijă să includă în bugetul pentru 2017 și o subvenție pentru uleiul de măsline.

Proiectul de buget MADR pentru 2017

Subvenția se aliniază între ajutoarele ale căror cuantumuri au atins SUME FABULOASE pentru anul 2015. Este vorba despre sprijinul cuplat. Câți fermieri români au ales să cultive măslini? Este greu de spus date fiind condițiile în care se cultivă. Câți fermieri români vor solicita această subvenție? Banii vor fi alocați și vor avea, probabil, soarta celor destinați sprijinului cuplat pentru viermii de mătase. Adică, să o spunem pe românește, sunt bani pierduți, aruncați în timp ce sunt sectoare din agricultură care au nevoie disperată de acești bani.

În 2015, au fost alocați pentru sprijinul cuplat la viermii de mătase aprox. 27.000 de euro. Potrivit APIA, banii nu ar fi fost solicitați de nimeni și s-au pierdut. Se pare că nici pentru campania 2016 nu ar fi bifat cineva pe cererea unică sprijinul cuplat pentru viermii de mătase. Nu contează! În continuare, în bugetul pentru 2017, se prevede un sprijin cuplat și pentru viermii de mătase. De ce banii aceștia nu sunt direcționați spre alte sectoare din agricultură? De ce se negociază la Comisia Europeană subvenții care nu folosesc nimănui?!

Sunt incluse pe lista APIA aceste aberații de subvenții în condițiile în care chiar proiectul de buget MADR susține că sprijinul cuplat se poate acorda numai sectoarelor și producțiilor importante din motive economice, sociale și de mediu.  Sprijinul cuplat se acordă în acele sectoare în care anumite tipuri de agricultură sau anumite sectoare agricole care sunt deosebit de importante din motive economice, sociale sau de mediu sunt afectate de anumite dificultăți, în măsura în care este necesar pentru crearea unui stimulent în vederea menținerii nivelurilor actuale de producție în sectoarele în cauză.

Agricultorii noștri așteaptă subvențiile pentru kiwi, smochini, curmali și alte fructe exotice.

(Sursa folosită: Proiectul Legii bugetului 2017, Ministerul Finanțelor)

sursa: agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.