Producția de porumb a României a scăzut în acest an cu 5,6%, la 8,4 milioane de tone, dar a crescut randamentul

Producțiile agricole au crescut în acest an la aproape fiecare din principalele culturi în România, excepție făcând porumbul, soia,sfecla de zahăr, cartofii de toamnă și legumele, potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Agriculturii și transmise la solicitarea News.ro. Producția de porumb a României s-a redus cu 5,6%, ajungând la 8,4 milioane de tone, dar producția medie la hectar a urcat la 3,9 tone, cu 13,2% mai mult decât anul trecut.

De asemenea, producția de floarea-soarelui a României a ajuns în 2016 la 1,8 milioane de tone, în creștere cu 5,6% față de 2015.

Producțiile agricole medii la hectar au crescut în acest an la aproape fiecare din principalele culturi în România. Astfel, producția medie la hectar pentru cultura de floarea-soarelui a fost în acest an de 1,8 tone pe hectar față de 1,76 tone pe hectar anul trecut.

De asemenea, producția de grâu și de secară s-a majorat în acest an cu 6,2%, ajungând la 8,4 milioane de tone, un nivel-record.

Recolta de rapiță a crescut cu aproape 38% față de anul anterior, ajungând la 1,2 milioane de tone.

Totodată, producția de orz a ajuns în acest an la 1,3 milioane de tone, în creștere cu 24,4% față de producția obținută de agricultori în 2015.

 

citeste integral pe profit.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *