“Previzionăm falimente chiar la firmele mari, în condiţiile actuale”

Cezar Corâci: FEPACHIM: “Nicio ramură economică nu s-a dezvoltat, în ultimii ani”
Nicio ramură economică din ţara noastră nu s-a dezvoltat în ultimii doi-trei ani, a subliniat, ieri, Cezar Corâci, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Ramura Industriei Chimice şi Petrochimice din România (FEPACHIM).
Domnia sa susţine că ritmul prog-nozat de creştere economică nu ajunge. Creşterea anuală a PIB trebuie să fie durabilă, de 7-8%, în următorii ani, apreciază domnul Corâci, care a lansat ieri noua confederaţie patronală – Business România.
“Faptul că ţara noastră nu este reprezentată pe pieţele internaţionale decât pe ramuri şi că nu suntem prezenţi în Confederaţia Business Europe ne-a lipsit de unele drepturi şi de informaţii”, a precizat domnia sa.
Pe plan intern, divizarea mediului de afaceri ne-a făcut să nu ne mai putem prezenta în faţa Guvernului aşa cum trebuia, în condiţiile în care oricum Executivul nu este niciodată dis-pus să discute cu oamenii de afaceri, a mai apreciat domnul Corâci.
Sunt ţări europene, cum ar fi Austria, care spun că patronii români din România nu există, pentru că nu sunt uniţi şi nu au o voce comună, susţine Alexandru Todericiu, preşedintele Export-Club.
În aceste condiţii, Irina Manole, preşedintele Federaţiei Patronale pentru IMM, a spus că previzionează falimente chiar la firmele mari, dacă lucrurile vor continua cum sunt acum.
Domnia sa a subliniat: “Competiţia şi lipsa unui dialog social coerent care să ţină cont de toţi antreprenorii înseamnă foarte mult şi cred că business-ul românesc trebuie să acţioneze în această direcţie.
Am trecut prin două boom-uri – unul pe real estate şi unul pe consum. Este vremea să ne întoarcem la productivitate şi competitivitate”.
Pe patronii români nu-i reprezintă nimeni, evidenţiază Octavian Creţu, preşedintele Romaqua Group, menţionând că dialogul dintre Guvern şi patronate a fost unul bipartid: “Patronatul producătorilor de ape minerale de la noi este membru al patronatului european de profil. Vorbim cu membri autorităţilor europene, dar nu reuşim să vorbim cu Guvernul român.
Am făcut cea mai modernă fabrică de bere, greenfield, la Alba Iulia în acelaşi timp cu investiţia Nokia. Compania Nokia a beneficiat de autostradă cu patru benzi şi de cale ferată. Nouă, Guvernul Boc ne-a tras linie continuă pe mijlocul drumului ca să nu mai putem intra cu camioanele”.

 

continuarea pe bursa.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.