LOVITURĂ în instanță. Patrimoniu uriaș în joc

Printr-o decizie definitivă a Tribunalului Ilfov, UGSR (Uniunea Generală a Sindicatelor din România) are recunoscută activitatea din 1945 și până în prezent.

Contactat de DC News, Dragoș Frumosu a vorbit despre victoria obținută de organizația pe care o reprezintă: “Este o hotărâre judecătoarească definitivă care recunoaște continuitatea UGSR din 1945 și până în 2016. Această organizație a dorit să-și continue activitatea, dar a fost atacată în instanță de actualele confederații sindicale. USGR este înființat prin hotărâre judecătoarească în 1945, dar nu era reactualizat ca organizație după legislația apărută după 1990. Ideea noastră a fost de reorganizare a mișcării sindicale și crearea unei organizații foarte puternice care să reprezinte, la modul cel mai adevărat, angajații. Angajații au nevoie de așa ceva în condițiile în care încrederea în sindicate a fost, în ultima perioadă, destul de mult pierdută”.

Patrimoniul sindical a fost furat de la UGSR în baza unei semnături false

“Imediat după Revoluție, patrimoniul UGSR a fost preluat printr-o semnătură falsă, patrimoniu care se ridică la jumătate de miliard de euro care era reprezentat de hoteluri cu baze de tratament, case de cultură, ștranduri etc. Așadar, patrimoniul a fost preluat fraudulos. Lucrul acesta nu îl spun eu, el rezultă dintr-o rezoluție a DNA care spune clar că actualii președinți ai confederațiilor sindicale sunt urmărți penali pentru fraude aduse patrimoniului. Este o rezoluție din 2011, ce s-a întâmplat cu dosarele între timp nimeni nu știe”, ne-a mai zis Dragoș Frumosu.

“O parte din activele UGSR-ului au fost înstrăinate fără ca cineva în mod legal să fie proprietar. Conturile existente în lei și dolari au dispărut. Noi am cerut BNR-ului și CEC-ului să ni se comunice cine a scos banii din conturile UGSR-ului. Nu am aflat nimic. O parte din active au fost gestionate de confederațiile sindicale sub societatea numită SIND ROMÂNIA. (…) Nu dorim să facem rău nimănui. Nu am plecat de la premisa aceasta. Ne dorim ca această identitate să fie susținută și să continue”, a adăugat Dragoș Frumosu.

 

sursa: dcnews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.