Instanţa îi respinge pe contestatarii CGM-UGSR

Recunoaşterea de către instanţă în luna mai a acestui an a Confederaţiei Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR) ca unic continuator al activităţii UGSR din 1945 şi până în prezent a stârnit un val de procese în interiorul mişcării sindicale. La mijloc o avere de zeci de milioane de euro pe care cei care au subtilizat-o în 1990 şi au gestionat-o după propriul plac şi interese trebuie să o predea moştenitorului de drept.

 

La sfârşitul lunii trecute în lupta internă declanşată între confederaţiile sindicale s-a mai consumat un episod. Tribunalul Ilfov a respins cerea Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) de suspendare provizorie şi suspendare a sentinţei definitive prin care s-a dispus înregistrarea CGM-UGSR în registrul de menţiuni al tribunalului, adică recunoaşterea acesteia ca unic continuator al UGSR-ului. Procese similare împotriva CGM-UGSR au mai intentat CNSLR-Fraţia, BNS, Cartel Alfa, adică cei care au preluat fraudulos patromoniul în 1990, UGSR 2010, societatea de turism Sind România şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură, deşi ultimele două nu au nicio calitate în ceea ce priveşte disputa asupra patrimoniului UGSR. Ele au totuşi o calitate pentru care au fost băgate la înaintare. Acţionariatul lor este asigurat de reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale, artizanii marelui tun.

 

Hoţul strigă hoţul

“Pentru noi, decizia Tribunalului Ilfov devine autoritatea lucrului judecat şi îmi vine greu să cred că o altă instanţă poate să spună altceva în procesele similare pe care ni le-a intentat CNSLR-Frăţia, BNS, Cartel Alfa şi ceilalţi”, ne-a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele CGM-UGSR. Conform sentinţei nr. 1450/25 mai 2016  dată de Tribunalul Ilfov, s-a recunoscut că activitatea UGSR nu a fost întreruptă niciodată, drept pentru care o organizatie care nu a fost desfiinţată niciodată nu putea fi deposedată de bunurile sale.

„ Teama celor care ne contestă este că vor ieşi la lumină toate matrapazlâcurile făcute cu patrimoniul UGSR. Oricum, toate aceste fapte au intrat şi în atenţia DNA, existând mai multe rezoluţii în care se scrie negru pe alb că s-au săvârşit infracţiunile de înşelăciune ”, spune preşedintele CGM-UGSR.

 

continuarea pe jurnalul.ro

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *