Dragoş Frumosu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al FSIA

Pe data de 16 martie a avut loc Congresul Extraordinar al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară-FSIA (SINDALIMENTA), federaţie membră a Confederaţiei Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România. Cu această ocazie au avut loc alegeri pentru desemnarea membrilor Biroului Permanent şi Biroului Executiv (forurile de conducere al FSIA). De asemenea, delegaţii la congres l-au reales pe Dragoş Frumosu în funcţia de preşedinte al FSIA pentru un nou mandat de patru ani. El va face o nouă echipă alături de Claudiu Stoica (prim-vicepreşedinte)  şi Cristian Toma (secretar general). Printre obiectivele noii echipe de conducere a FSIA enunţate de Dragoş Frumosu se numără:

  • -Înaintarea către instituţiile abilitate a unor propuneri pentru modificarea Legii 62/2016 republicată (Legea dialogului social), cu argumentarea fiecărei solicitări;
  • -Negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de sector sau, după caz, la nivel de grup de unităţi;
  • -Atragerea de noi membri în vederea obţinerii reprezentativităţii organizaţiei;
  • -Crearea unor responsabilităţi regionale pentru vicepreşedinţii FSIA, astfel încât problemele membrilor de sindicat să fie soluţionate cât mai rapid;

 

Totodată, Congresul Extraordinar a aprobat unele modificări ale statului, a reconfirmat afilierea FSIA la  Confederaţiei Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România şi dezafilierea de la CSDR.

Dezafilierea de la CSDR fusese aprobată cu mult timp în urmă de Biroul Executiv şi Consiliul Naţional al FSIA, dar conform prevederilor statutului decizia trebuia validată şi de Congres.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *