DECLARAȚIA lui IRIMESCU! ATAC la MARII FERMIERI ROMÂNI și la SUBVENȚIILE APIA URIAȘE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNCASEAZĂ SUME URIAȘE DIN SUBVENȚII! Fermierii români își pun subvențiile la CEC sau își cumpără din bani apartamente sau case. Sume uriașe ajung la fermierii români și tot ei sunt cei care arată cu degetul Bruxelles-ul, a declarat Achim Irimescu, șeful Departamentului pentru Agricultură și Siguranță Alimentară din cadrul Reprezentanței Permanente a României la UE, pentru TVR1. Pentru prima oară, de când nu mai e ministru al agriculturii, Irimescu îi critică aspru pe marii fermieri români, pe liderii importanți ai agricultorilor din România, cu care altădată negocia la minister.

Fostul ministru al agriculturii, Achim Irimescu, susține că e foarte bine că România are mai puțini bani pentru plăți directe, subvenții, și mai mulți pentru dezvoltare rurală. Fermierul român nu ar fi obișnuit să investească acești bani în dezvoltarea fermei. Ori îi pune la CEC, ori își cumpără apartamente sau case.

Iarăși povestea că fermierii din alte state primesc subvenții mult mai mari și românii mult mai mici, nu mai este adevărată. S-a atenuat mult diferența și ce nu s-a putut da plăți directe, datorită datelor pe care noi nu le-am avut la momentul negocierii, aderării României, s-au dat pe dezvoltare rurală. Deci, noi nu am pierdut niciun ban. Și nu putem spune că pentru România nu ar fi mai bine să avem fonduri pentru dezvoltare rurală, pentru investiții în ferme, decât subvenția pe care o iei, o pui la CEC, poate îți iei nu știu ce casă sau apartament. Dar prin dezvoltare rurală, efectiv faci o investiție în ferma ta. Într-un fel, pentru România cred că a fost foarte bine că am avut bani mai mulți pentru dezvoltare rurală, decât pentru plăți directe în primii ani, spune Irimescu.

citeste integral pe agroinfo.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *