Companiile statului care au renunţat la cei mai mulţi salariaţi în 2016. Top 10

Falimentul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), survenit la începutul anului trecut, pune RAAN în topul clasamentului companiilor de stat care au renunţat la cei mai mulţi oameni în 2016, rezultă dintr-o statistică ECONOMICA.NET, realizată pe baza datelor pe care ni le-a comunicat în exclusivitate Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În top urmează Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara

Prăbuşirea unui colos

Falimentul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), survenit la începutul anului trecut, aşază RAAN în vârful clasamentului companiilor de stat care au renunţat la cei mai mulţi oameni în 2016, reiese din informaţiile comunicare pentru Economica.net de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În medie, în jur de 1.900 de oameni au fost disponibilizaţi în urma închiderii RAAN.

Victor Grigorescu: Falimentul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, un exemplu despre cum se poate îngropa o companie de stat, vitală pentru sistemul energetic.

‘Situaţia Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) este un caz – şcoală atunci când vorbim despre cum se poate îngropa o companie de stat, vitală pentru sistemul energetic. An după an s-au luat decizii greşite şi păguboase. Nu s-a intervenit nici măcar în ultima clipă pentru a se mai salva ce se mai poate salva, dar în schimb se plânge de grija companiei, după ce justiţia s-a pronunţat în favoarea falimentului, chiar de către cei ar fi trebuit să aibă grijă să nu se ajungă aici. Cu tot regretul, trebuie spus că oricât de mult ne-am dori să salvăm RAAN, justiţia şi-a spus cuvântul. E o lecţie cât se poate de dură pe care, dacă nu o învăţăm, o vom repeta şi în alte cazuri (…) Cei care se fac vinovaţi de dispariţia RAAN se prefac astăzi că nu înţeleg despre ce este vorba, sau strigă în gura mare că e în pericol securitatea energetică naţională. Se speculează şi se aruncă perdele de fum în speranţa că se vor crea tensiuni sociale în încercarea de a găsi un ţap ispăşitor pentru propriile greşeli. E necesară o schimbare de gândire şi acţiune în activitatea energetică dacă nu vrem să mai experimentăm astfel de falimente. Vă asigur că noi, la Ministerul Energiei, am înţeles acest lucru şi că acţionăm în consecinţă, în ciuda atacurilor nefondate la care suntem supuşi’, spunea pe 28 mai 2016 Victor Grigorescu, ministrul Energiei la acea vreme.

În ianuarie 2016, instanţa s-a pronunţat favorabil în privinţa falimentului Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. Decizia a fost suspendată în urma unui apel iniţiat de administratorul judiciar. Falimentul ar fi venit după doi ani şi patru luni de la intrarea in însolvenţă a RAAN şi în urma unui şir lung de nereguli, contracte păguboase şi dezinteres din partea celor care au condus compania în ultimii zece ani, susţine Victor Grigorescu.

citeste integral pe economica.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.